Scoala ar trebui sa fie un mediu sigur pentru copii. Anii petrecuti in scoala sunt importanti in dezvoltarea lor si se vor reflecta in viata de adulti. Sunt anii in care experimenteaza acceptarea, empatia, leaga prietenii de durata. Totodata, fac fata si emotiilor negative, precum teama, respingere sau rusine. Acestea din urma sunt firesti, pana incep sa aiba o frecventa crescuta si copilul este des tinta unui comportament ostil, de excludere si hartuire, de umilire si apare fenomenul de BULLYING.
Ce este bullying-ul? Reprezinta o forma de abuz emotional si fizic, cu un caracter intentionat, repetat, si in care exista un dezechilibru de forte, pentru ca agresorul isi alege victima care este perceputa ca fiind vulnerabila, slaba si care nu se poate apara singura.
In cadrul proiectului “Vreau sa fiu inteles”, pe care l-am initiat la scoala din Plataresti, am considerat absolut necesar sa aducem in dezbatere fenomenul de bullying, prezent de altfel si aici.
Ni s-a alaturat acestui proiect, Cora Moldoveanu Aprozeanu, consilier psihopedagog, si ne va ajuta in a le vorbi copiilor despre bullying si a-i face sa inteleaga cauzele si efectele acestui fenomen.