• +40 727 868 982
  • contact@crestevalori.org
In Noutati

Influentand educatia copiilor

 

Spune-mi si voi uita. Invata-ma si voi retine. Implica-ma si voi invata.” Proverb chinezesc

sau

Daca judeci un peste dupa abilitatea de a se urca in copac el va trai toata viata cu impresia ca nu este destept.” Albert Einstein

Iar citatele de genul pot continua …

Dar  oare cati dintre noi mai credem ca putem schimba ceva: mentalitati, destine, viitorul nostru sau al altora…?

Oare de cate ori nu ne-am plans ca viitorul nu suna promitator, ca “pe vremea mea era altfel”, ca “tinerii din ziua de astazi nu mai apreciaza…”, ca asteapta totul “de-a gata”? Oare cat este de simplu sa plangi viitorul copiilor, fara a actiona…?

Sa ne plangem atunci! Unul din cinci tineri renunta la scoala, clasandu-ne pe locul 3 in UE si pe locul 1 cand este vorba despre abandonul scolar in randul fetelor, dezinteresul fata de zona culturala – “ca p’astia mici nu ii intereseaza mai nimic in afara de cata baterie ori cata memorie au la telefon”, ca pare ca nu ii mai misca nimic, ca nu mai alege nimeni o meserie… etc.

Toata amaraciunea asta ar putea fi stinsa prin educatie.

La asta s-a gandit o echipa tanara, poate naiva in ochii unora.

Imbinand voluntariatul cu rutina zilnica a deadline-urilor corporatiste, cei de la Asociatia “Impreuna crestem valori” isi doresc sa integreze si sa faciliteze accesul la educatie al copiilor care vin din medii mai putin favorizate si din comunitati cu un grad scazut de informare.

Au multe planuri marete, nascute din dorinta de schimbare: crearea conditiilor pentru studiu prin mijloace cat mai atractive in mediile defavorizate, crearea si implementarea programelor de educatie civica, igiena personala, educatie sexuala, educarea independentei personale, programe de consiliere profesionala in scoli, accesul la invatamantul liceal prin oferirea de burse de studiu pentru cazuri sociale. O indrazneala ce uimeste…

Mergand la Scoala Nr.1 din Plataresti, Judetul Calarasi, la doar 32 km de Bucuresti, au gasit lipsuri elementare desfasurarii activitatii scolare: mobilierul din clasele de curs, manualele, sala de sport neutilata, laboratoarele depasite, iar lista poate continua.

Elevii de aici vin pe jos de la 3-5 km distanta zilnic la scoala, multi dintre ei provenind din familii incadrate ca si cazuri sociale, iar parintii multora fara a avea posibilitati de a-i sustine financiar.

Fara a sta prea mult pe ganduri, din dorinta de a acoperi in prima faza necesitatea manualelor scolare, tinerii de la Asociatia “Impreuna crestem valori” au demarat primul proiect pentru strangerea fondurilor, organizand astfel un eveniment caritabil, implicand de asemenea peste 100 de elevi  in doua ateliere de creatie care au avut ca principale scopuri: stimularea creativitatii, a comunicarii si munca in echipa.

Piesa de teatru “Pensiunea doamnei Olimpia” se va juca pe 25 octombrie, incepand cu ora 19 la Teatrul Elisabeta din Bucuresti, intr-o interpretare autentică, recompunând viața cotidiană a epocii. Personajele sunt conturate de noua actrite debutante, patru dintre ele  facand parte din echipa “Impreuna crestem valori”. Tot aici, obiectele lucrate de copii in cadrul celor doua ateliere,  pot fi admirate sau luate ca amintire in schimbul unei donatii.

 

Multumim, Urbanic.ro!

Leave a Reply

%d bloggers like this: